سومین نشست از سلسله نشست های «مهارت های کاربردی و کلیدی در تربیت فرزند» برگزار شد؛

5c0119dc939c5-500x297

سومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های کاربردی و کلیدی در تربیت فرزند به همت مرکز تخصصی «ادبیات عربی، تاریخ اسلام، تبلیغ، مطالعات اسلامی زنان» برگزار شد؛

سومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های کاربردی و کلیدی در تربیت فرزند با موضوع « تله‌های تربیتی والدین در تربیت فرزندان (خطاهای شناختی والدین در فرزندپروری)» روز پنج‌شنبه 22 آذر برگزار شد.
سرکار خانم افشاری نژاد در مقدمه نشست با اشاره به روایت «مَنْ‏ نَصَبَ‏ نَفْسَهُ‏ لِلنَّاسِ‏ إِمَاماً  فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ ِلِسَانِهِ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ» گفت: اگر کسی می خواهد در تربیت (دگر سازی) خود را در مقام الگو برای دیگران قرار دهد باید خودسازی انجام دهد وگرنه تربیت به انحراف کشیده می‌شود.
وی در توضیح عنوان نشست گفت: تله‌های تربیتی والدین در تربیت کودک، خطاهای شناختی و باورهای نادرست درباره تربیت کودک است، ما در آموزه های دینی خود می‌بینیم که بر لزوم اصلاح باورهای نامعقول انسان‌ها تأکید شده است و ادامه داد: منظور از خطاهای شناختی یک سری از باورهای اشتباه است که روی تصمیم‌گیری ما مؤثر بوده و برای کودک زیان‌بخش است؛ وی افزود: در ابتدا شایع‌ترین خطاها و باورهای نادرست در تربیت کودکان توضیح داده می‌شود سپس به اصلاح آن باور خاص پرداخته خواهد شد.
«چون و چرا نکردن کودک در مقابل والدین، قضاوت درباره کودک بر اساس رفتار وی، کودک عامل ناراحتی و عصبانیت‌های والدین، مؤثر بودن روش تربیتی سرزنش، تنبیه و ایجاد احساس گناه در کودک، تأثیر پذیری کودک از کلام بدون عمل والدین، لوس شدن کودک با تحسین و تمجید، ممانعت همیشگی از ناکام شدن و ناراحتی کودکان، مؤثر بودن تنبیه شدید در تربیت کودک و محبت به کودک مشروط به انجام کار شایسته از جانب او» خطاهای شناختی هستند که استاد نشست به بررسی آن‌ها پرداخت.
استاد افشاری‌نژاد پس از بررسی و توضیح نه خطای شناختی و طریقه اصلاح آن‌ها به تبیین شرایط و انواع تنبیه مؤثر پرداخت و با پاسخ به سؤالات طلاب جلسه سوم پایان یافت.
آخرین نشست با موضوع «تکنیک‌های افزایش رفتارهای مطلوب و کاهش رفتارهای نامطلوب» روز ششم دی ماه برگزار خواهد شد.
جهت دریافت مطالب تکمیلی به فایل پی دی اف نشست مراجعه فرمایید.

نشست سوم؛ تله های تربیتی والدین در تربیت کودک

نشست اول؛ تکنیک‌های سبک‌های چهارگانه فرزندپروری