برگزاری کارگاه تربیتی «آشنایی با مهارت‌های کلامی زوجین»

خبر کارگاه

کارگاه دو روزه «آشنایی با مهارت‌های کلامی زوجین» به همت مرکز تخصصی «ادبیات عربی، تاریخ اسلام، تبلیغ، مطالعات اسلامی زنان» برگزار شد؛

کارگاه تربیتی «آشنایی با مهارت‌های کلامی زوجین» روزهای سه شنبه و چهارشنبه، دهم و یازدهم اردیبهشت ماه برگزار شد.

سرکار خانم اجتهادی در جواب این پرسش که «چرا برخی زوج‌ها صرف‌نظر از موقعیت‌ها، تغییر و تحولات و یا سایر شرایطی که با آن مواجه می شوند، خرسندترند؟» گفت: یکی از شاخصه‌های زوج‌های خرسند، داشتن مهارت گفتگو است. وی افزود: عنصر کلامي یکی از بهترین ابزارها برای برقراری ارتباط و جذب دیگران است تا جایی که حتی پیامبران نیز برای جذب و هدایت مردم از خداوند متعال می‌خواستند که گره از زبان آنها بگشاید تا مردم کلام آن‌ها را بهتر بفهمند و افزود: برای همسر خوب بودن ابتدا باید هم صحبت خوب باشید.

استاد حوزه صداقت، صراحت و صميميت را از ويژگي‌هاي يك گفتگوی رضايت‌بخش برشمرد و ادامه داد: گفتگو راه اصلی برقراری، حفظ، تنظیم و تعدیل روابط است.

مشاور خانواده سبک‌های گفتگو را برشمرد و گفت: در ارتباطات رایج است: سه سبک منفعل، تهاجمی و صریح از سبک ‌های گفتگوی رایج در ارتیاطات است. در سبک صریح، درگفتگویی مثبت و مؤدبانه، خواسته ها شفاف و مستقیم عنوان می‌شود؛ این سبک این امکان را فراهم می سازد که افراد خود را به روش سالم، غیرتدافعی و بدون سماجت نشان دهند.

استاد اجتهادی با اشاره به این‌که برای بهبود گفتگو لازم است که شنوده‌ای فعال بود، به تبیین مهارت‌های گوش دادن فعال پرداخت و گفت: مهارت توجه، مهارت پیگیری و مهارت انعکاسی (بازخوردی) سه مهارت در گوش دادن هستند.

سرکار خانم اجتهادی در انتهای جلسه دوم به توضیح هفت خطای شناختی پرداخته و اضافه کرد: این خطاها در حوزه شناخت و طرز تفکر انسان رخ می‌دهد و راه حل آن اصلاح شیوه تفکر است و در ادامه با بیان چند مثال راهکارهایی را برای رفع خطاهای شناختی مطرح کرد.

در این دو جلسه استاد اجتهادی  در ضمن جلسه از شرکت‌کنندگان برای اجرای گفتگوهای دو نفره و به کارگیری مهارت‌های مطرح شده دعوت کرد و برای توضیح بهتر مطالب به بیان مثال‌ پرداخته و به پرسش‌های طلاب پاسخ داد.

جهت دریافت متن جلسات کارگاه «آشنایی با مهارت‌های کلامی زوجین» به لینک های زیر مراجعه کنید.

خلاصه جلسه اول کارگاه آشنایی با مهارت های کلامی زوجین

خلاصه جلسه دوم کارگاه آشنایی با مهارت های کلامی زوجین